Sunday, 20 April 2014

Eh.. Tau-tau Ada Je.. :D

Assalammu'alaikum and good day!

Ade tak bila korang rasa sakit kepala dan pegi jumpa doktor (asalnye nak amek MC... :P) after examine.. doctor pon bg consultation cakap ko maybe ade penyakit yg ko rase esok ko mati.. teros ko rasa macam.. "ooo.. a'ah eh.." padahal tak serius pon.. lepas-lepas tu ko pon rasa badan ko tak sehat.. macam doctor sebut symptom-symptom masa ko pegi jumpe tu.. mula la ko rasa ko ade penyakit kronik.. (kalo dah thoroughly checked up tak pe.. ni setakat jumpa doc, doc bagi PCM je..)

same la kes macam aku ni.. aku pergi jumpa 4 doctor (ade dekat entry yg INI utk confirm betol ke aku ade penyakit yg aku rasa tahap kronik sampai dah rasa nak cakap dengan incik husband suruh carik madu tauuuuuuuu!!! Rupanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........!!!

Doctor D: U tak tau ka u pregnant?
Aku: ha? yeke?
Doctor D: cuba u tengok ini.. (sambil tunjuk UPT) ade 2 line.. means, u are pregnant haa..

Yes! Alhamdulillah.. Aku dah pregnant.. speechless.. unbelievable.. shock.. surprise.. nervous.. macam-macam perasaan ade.. huhuhu.. Allah bagi tanpa diduga.. excited sangat-sangat.. masa entry ini ditulis.. aku dah pregnant nak masuk beberapa minggu.. baru sangat lagi.. huhuhu.. cam malu plak nak bagi tau kannn.. T___T 

sebelum aku find out aku pregnant.. ade la jugak aku perasan perubahan kat diri aku.. aku cepat penat.. rasa pedih ulu hati.. rasa macam malas.. yg paling ketara sekali aku demam.. masa aku demam tu.. aku ingat aku berjangkit dengan mak dengan ayah sebab diorang baru balik dari umrah dan dorang tengah demam mase tu.. rupanye ade "penghuni kecil" dalam rahim aku.. :'D

antara simptom-simptom lain.. aku macam rasa loya.. nak muntah.. (masa demam tu.. aku muntah 2x).. cepat lapar.. cepat ngantok.. rasa macam sakit kepala lain macam (tu yg doc cakap aku ade masalah dekat kepala tuuuu =_=!) dan aku suka blogwalking dekat mak-mak punye blog dan bakal mak-mak jugak (boleh jadik symptom ke tu?? hahaha).. masa aku blogwalking dekat blog Yuyu dan Onejet.. aku dah rasa macam wahhhhh pregnant dahhhh.. sebab diorang ni kawen sama bulan dengan aku tapi aku awal bulan.. yuyu tengah bulan rasanya.. tapi, yuyu dah pregnant dulu.. (ni bukan race sape pregnant dulu.. hahaha) tapi yelaaa.. sape yg tak nak pregnant bila dah kahwin kannn... 

dulu bila ade je kawan-kawan aku yg kawen sama bulan dengan aku.. pastu dorang dah pregnant.. mesti aku cakap camni dengan incik husband...

"Abg, kawan cyg tu dah pregnant dahh.. cyg je belom.. T_T"

orang laki kann.. die malas nak layan aku cakap benda yg sama.. die jawab nak tak nak je.. sampai la satu tahap die dah tak larat nak layan aku cakap benda yg sama.. die jawab camni..

"Diorang tu suami dorang depan mata memang laa yg.. jumpa hari-hari.. kite ni jauh.. jumpa 3 bulan sekali.. kalo kite jumpa hari-hari pon cyg dah pregnant dah.."

dush! dush! dush! statement incik husband.. makan dalam.. tp statement tersebut membuatkan aku tak bercakap lagi dah pasal hal tersebut.. hahahaha.. kesimpulannya.. sila bersabar.. :P

sejak tu.. aku memang serah rezeki anak dekat Allah.. bukanlah sebelum ni tak yakin dengan Allah.. tapi aku menggelabah sangat nak ade anak awal-awal.. awal ke lambat ke.. tu semua rezeki Allah nak bagi la kannn... lepas-lepas tu aku steady je.. sebab aku jauh dengan incik husband.. 3 bulan sekali baru jumpa nye pon.. so, proses nak ade baby awal-awal kawen memang susah la sikit.. sampai la bulan 3.. cuti sekolah.. yeay!! incik husband ajak pergi honeymoon.. kitorang pergi dekat A'Famosa Resort, Melaka.. emak incik husband ni Joint Owner dengan Mayang Sari.. so, honeymoon kami dari lepas kawen bulan 12 sampai la bulan 3 tu pon sponsored by mak mentua tersayang.. hihihi.. tenkiu makk.. :'D kitorang pergi 3 hari 2 malam je.. khamis sampai sabtu.. lepas tu Ahad incik husband dah balik Miri semula.. T___T


lepas seminggu incik husband balik.. aku ade paintball match dengan team office aku.. sebelum aku jumpa incik husband.. kemain semangat aku nak join.. sebab aku memang minat sukan lasak ni.. tapi lepas jumpa incik husband.. kenapa entah perasaan nak join tu jadik macam tertahan-tahan.. if hesitant don't play.. aku pon tak main.. aku mintak anak buah aku yg lelaki umur 22 tahun replace aku.. hehehe.. padahal dalam hati meronta-ronta nak main tengok officemate aku main.. siap guling-guling.. T____T tapi tu laa.. Allah tu dah letak naluri keibuan kat dalam diri aku (cewahhh!!) taknak main.. nak jage badan (kot-kot aku pregnant time tu).. padahal hari-hari aku workout.. cuma takdela aku lift weight ke ape.. if you're pregnant u can still workout cuma kene tengok yg sesuai dgn keadaan supaya badan tak lesu dan letih sangat..

seriously, aku tak berharap beriye macam mula-mula kawen dulu aku pregnant kali ni.. sebab aku rasa macam tak sure jadik ke tak.. serah jela kat Allah.. kalo ade Alhamdulillah.. kalo takde.. takpe.. insyaAllah, ade Allah nak bagi ganti lain.. mungkin rezeki di masa yg lain kan? Allah knows better.. :D tapi bila kite biasa-biasa je.. time tu la Allah bagi.. Allah lebih tahu kite dah bersedia ke tak.. bila aku dapat tau aku pregnant tu.. dalam hati macam tak percaya je.. after 2 days, aku buat test lagi sekali.. to be honest, mase aku mula kawen.. aku beli banyak UPT.. masa Watson's buat sale.. ade sale UPT.. pon aku grab.. hahaha.. haaa.. nampak tak betapa beriye nye aku nak pregnant... T___T .. lagi satu.. rugi laaa aku.. aku ade 2 lagi UPT.. tapi tak guna.. pastu buat test dekat klinik.. dorang cas 1 UPT RM22 okeyyyy!!! padahal UPT dorang tu kalo beli baru RM6 je.. bencii...!! tu yg aku nak jugak buat test kat rumah.. double confirm kononnye.. hehehe.. 

masa buat tu macam biasa la.. awal-awal pagi nak bangun subuh tu.. masa aku letak UPT tu.. aku tengok tak naik double line.. telan liur jugak aku.. pastu aku mandi dulu.. kot-kot UPT tu lambat bagi result ke kan.. dalam hati dah risau dah.. yela.. aku dah bagi tau kat family aku yg aku pregnant.. kot UPT aku ni satu line je.. memang berpeluh aku nak menjawab nanti.. T_T lepas habis mandi tu.. aku tengok balik.. phewwwww!! Alhamdulillah.. double line.. risau tau takkkk!!! hahahaha.. makin lama makin jelas.. dip n tell tu lambat.. kene tunggu dalam 2,3 minit baru die keluar result.. haihhhh...!! lepas tu aku simpan UPT tu.. yelaaa.. nanti nak bawak tunjuk dekat doctor masa checkup.. hehe.. 

Kawan-kawan semua cakap kene jage diri baik-baik 1st trimester ni sebab kandungan sangat-sangat sensitif.. fuhh.. seriously takot.. T___T .. sekarang ni pon semua benda aku buat sopan santun dan lemah lembut.. sebab fikir ade yg nak kena jaga.. sekarang bukan diri sendiri je.. dah ada yg lain kene jaga jugak.. :'D .. semoga semuanya baik-baik saja sampai ke akhirnya insyaAllah.. :D


when u least expected.. hehe
doa-doakan semoga aku sihat, cergas, tak malas, tak dok melepek.. T____T kalo ade semua demi baby.. huhuhu.. T____________T.. kawan-kawan semua tak sabar nak tengok aku ade baby bump.. sebab aku kurus kan.. nak tengok badan aku naik jugak ke tak.. hehe.. setakat ni.. selera makan okey lagi.. alhamdulillah.. semoga berterusan baik hendaknye.. kot incik husband yg mabuk pon okey jugak.. dapat la beliau kurus.. hihihi.. :P



makhluk suka membebel,











6 comments:

  1. tahniah2... kita mula2 tau rileks je... masuk minggu ke 8 kot tak salah baru la melepek 24, muntah2, xselera makan...jaga diri, jangan lasak2 sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa tu laa.. semua org ckp camtu.. sekarang ni je mkn best.. makan tak beringat.. hahaha.. tenkiu misz sheyla.. :D

      Delete
  2. tahniaaaaah.
    welcome to the club.

    ReplyDelete
  3. nak tanye.. bpe lame dah Iz kawen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru nak masok 5 bulan hafiza.. hehehe

      Delete

What's New!